Profielfoto van anja

door

Bestanden toevoegen

16 mei 2008 in Divers, Berichten schrijven, Berichten

Behalve fotobestanden kun je ook muziek-, video en andere bestanden toevoegen zoals b.v. pdf, word- en excel documenten.

Ga hiervoor naar je Dashboard -> Bericht of pagina schrijven -> Bij media toevoegen klik je op het icoon wat bij het bestand hoort wat je wilt uploaden. Zie afbeelding hieronder:

Het bestand plaatsen en voorkeuren instellen:

Klik voor vergroting

40 reacties op Bestanden toevoegen

 1. Ger: pdf document: heb je zowel met de browser uploader als met de flash uploader geprobeerd? Bij sommige computers werkt de browser uploader niet, bij andere weigert de flash uploader. Over i-frames, dat is niet echt een WordPress starters vraag. Ik heb even voor je gezocht op WordPress.org misschien is dit een mogelijke oplossing voor je.

 2. Goedenavond,
  Ik probeer een pdf document in te voegen in een pagina door gebruik te maken van de meest rechtse “knop”, het enige dat er gebeurt is dat ik een tekst in het document krijg met een willekeurige naam maar verder niets. Ook als ik in de HTML kijk staat er verder niets. Jaj ja ik heb wel op “invoegen in bericht” geklikt. Verant aan dit verhaal is dat het me ook nooit is gelukt om een iframe te plaatsen. Hoop een slimmerik te vinden die me een oplossing kan bieden.

 3. Help !

  Waarom kan een ‘schrijver’ geen plaatjes uploaden (geen rechten) en een auteur (die dat wel kan) geen berichten goedkeuren ?
  Wil niet dat iedereen beheerder is….

  Gerrie

 4. nee ik ben inmiddels maar weer veranderd van theme en deze hele smalle header hoort zo. ik wil nu dus wel de header veranderen, weet jij hoe je dat moet doen?

 5. Liesbeth: voor je header klopt het path(de verwijzing) naar je headerafbeelding? Zoals je het beschrijft lijkt het alsof er iets in de .css gewijzigd is.

 6. Hi Anja,
  Ik heb het trouwens toch op kunnen lossen door het wisselen van theme, dat wil ik je nog laten weten, alleen heb ik nu een ander probleem. Ik weet niet wat er aan de hand is. Mijn header is weg en de letters zijn groter, zomaar uit het niets, zou jij weten wat ik kan doen?

 7. wow ton: dat was een zware bevalling… en toch gelukt. aanhouder wint! yezz!

 8. Hoi Anja,
  In het path ontbrak het woordje “uploads”. Ik heb dit aangepast en het lukt. Bedankt voor alle aandacht en moeite!

 9. Ton: over het pad(path): als je een fotobestand upload, zie je een regel met http://hetklopt.nl/wordpress/wp-content / uploads/2008/naambestand.jpg
  Dat noemen ze het path, nu is het de bedoeling, dat het fotobestand zich ook echt in dat path bevindt en niet ergens anders..want dan kan de foto geplaatst worden, staat de foto in een ander path, dan zul je dit moeten aanpassen bij dashboard->instellingen->overige instellingen-> ‘Bewaar uploads in deze map: en daar het path invullen zodat wordpress weet waar de uploads vandaan gehaald moet worden en ze kan plaatsen. Daarnqa wel weer je permalinks bijwerken (dashboard ->permalinks ->) ‘wijzigingen bijwerken’ klikken.
  Een bèta versie raad ik je zeker niet aan, dat is een ontwikkelaarswversie waarin zich vaak nog bugs bevinden. En terugzetten naar 2.5 als je een backup van de 2.5 gemaakt hebt, waarom niet? Heb je dit niet gedaan, dan weet ik het niet of het kan.

 10. Hoi Anja,
  Van Jaap Bakker kreeg ik deze link door: http://boren.nu/archives/2008/08/07/wordpress-261-beta-1/. Denk je dat het slim is om een ict-dombo als ik deze beta versie te laten downloaden?

 11. @ Anja: Het woord path vertalen met pad en dat zien als een af te leggen route lukt mij nog wel. Waar het mij bij de vraag om ging is
  – dat ik niet weet, waar ik het juiste pad vinden kan;
  – dat ik niet weet hoe het pad er uit moet zien.
  Daarom blijft mijn vraag of ik terug kan naar 2.5. Ik kreeg overigens een reactie van Jaap Bakker (http://www.hetklopt.nl/?p=576#comment-824).
  @ Liebeth: Wat mij niet lukt is het uploaden van afbeeldingen. Of er een verschilt is tussen FireFTP en smartftp client zou ik niet weten.

 12. Ton: een path (pad) is de route die afgelegd wordt om een bestand op te pikken en te tonen/gebruiken. Als het pad onjuist is, dan zal de afbeeldinging niet getoond worden omdat de route onjuist aangegeven wordt. Stel: je afbeelding word weggeschreven in wp-content/uploads en het pad geeft aan dat het weggeschreven is in wp-content/upgrades, zal het bestand niet gevonden worden, omdat de route en eindbestemming niet klopt. dit kan zomaar gebeuren bij een upgrade, ook als je b.v. de plugins niet uitschakelt tijdens de upgrade. Om dan te herstellen is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg, vandaar dat zoveel mogelijk informatie nodig is. Wat is er gebeurd, welke upgrade, een tar. een zip, welke versie, waar vandaan. wat werkt er niet, wat werkt er wel. Voor mij als ‘buitenstaander’ is het koffiedik kijken, wat er nu gebeurd is, wat is wel gedaan, wat is niet gedaan en véél zoek en nadenkwerk. En dan is er ook nog een mogelijkheid dat het bij je host ligt met permissierechten(oftewel schrijf en leesrechten).

 13. Hoi Anja,
  Natuurlijk had ik al op de knop ‘wijzigingen bijwerken’ geklikt, maar omdat ik niets gewijzigd had, had dit ook geen effect, vandaar mijn vraag hierover. Van het wijzigen van een thema verwacht ik in dit geval niets; het probleem ligt daar al voor, het doet zich al voor bij het schrijven van een bericht.

 14. Liesbeth en Ton, ik bedoel niet dat jullie andere thema’s moeten gaan gebruiken, maar om te testen of het met een ander thema ook zo is. Foutopsporing is vaak lastig, het is vragen stellen en mogelijkheiden uitsluiten tot je bij het werkelijke probleem komt wat opgelost kan worden. Daarom Ton probeer nu gewoon die permalink ‘bijwerken’ knop, er kan niets misgaan.

 15. wat bedoel je met onjuist? in de sidebar? wat klopt er dan niet? ik denk zelf door het uploaden naar 2.6, daarna klopt er iets niet met de layout… ik gebruik zelf firefox en zie dat het wel normaal is, daarbij heb ik liever hetzelfde theme vanwege herkenbaarheid plus dat ik hem mooi vind
  @ Ton, ik vroeg het mij af en wat precies niet lukt, ik gebruik smartftp client

 16. Liesbeth: heb zojuist je thema bekeken, maar probeer eens een ander, in FireFox wordt ie in elk geval niet goed weergegeven…niet alleen de afbeeldingen maar ook de zijmenu’s worden onjuist getoond

 17. Hoi Liesbeth,
  Ik gebruik FireFTP. Kan dat een probleem geven?

 18. ik lees nu de reactie van Ton en wil vragen of hij het met een smart ftp cliënt werkt?

 19. Hi Anja,
  zoals ik je liet weten is het gelukt, alleen toch nog een probleem, nu wil het plaatje niet meer uitlijnen naar links, heb alles geprobeerd, maar in mijn WYSIWYG staat het gewoon wel goed, dat zie ik dan..als ik het dan plaats is het niet naar links uitgelijnt

 20. Anja:
  Om te kijken of een path klopt moet ik een paar dingen weten, zoals op zijn minst:
  – waar vind ik dat path;
  – hoe moet het path er uitzien.
  Op een knop ‘wijzigingen bijwerken’ klikken heeft m.i. pas zin als er iets gewijzigd is. Wat moet er gewijzigd worden?

  Sorry, maar ik ben ik op dit gebied niet de slimste, maar dat zul je al wel door hebben. In elk geval vast bedankt voor alle moeite tot heden!

 21. Ton: Klopt het path waar de thumbnails en afbeeldingen gehaald worden? Probeer ook eens dashboard -> instellingen -> permalinks -> vervolgens de knop ‘wijzigingen bijwerken’ klikken.

 22. Helaas, het lukt mij nog steeds niet…

 23. ja!! het is gelukt, heel erg bedankt zeg, ben blij!!

 24. deze uitleg heb ik ook wel nodig!

 25. Hoi Ton, Volgens mij hoef je alleen het functions.php te uploaden (wat in het bericht van de link staat die ik gegeven heb)en te plaatsen in de map wp-includes.
  Voor de zekerheid geef de functions.php die er al staat eerst een andere naam: iets van functions-orig.php of zo (kun je deze altijd weer hernoemen als het niet werkt.

 26. Hoi Anja,

  Ik vrees dat mijn ICT-kennis hiervoor tekort schiet. Kan ik gewoon WP 2.5 terugzetten?

 27. Liesbeth en Ton: Misschien dat dit de oplossing is:
  http://wordpress.org/support/topic/193335
  Lees ik het van jullie of dit helpt? Dan zal ik er een Nederlandstalig bericht van maken, zodat anderen misschien ook uit de problemen geholpen worden. (als je besluit het .php bestand te uploaden hernoem de originele dan even voor de zekerheid, kan je hem zo weer terugzetten).

 28. nee dat lukt niet meer, gisteren ben ik gaan registeren op photobucket en daar kan je foto’s uploaden en dan de url plaatsen…dat lukt nu wel…alleen wil ik het liever op de normale manier…ik heb ondertussen wel 600 afbeldingen in mijn cash, mischien ligt het daar wel aan?

 29. Hoi Anja,

  Ik heb – denk ik – hetzelfde probleem als Liesbeth. Ook bij mij verschijnt er geen thumbnail en kan ik de afbeelding niet plaatsen. Dit geldt zowel bij de flash- als bij de browser-variant. Heb je een tip?

 30. Liesbeth: En met je flash uploader lukt niet?

 31. Hi Anja,
  Een tijdje geleden hadden we contact. Inmiddesl ben ik een stuk verder, maar nu heb ik hetzelfde probleem met uploaden. Als ik de browser uploader gebruik, zie ik geen thumbnail meer verschijnen en blijft het leeg nu doe ik het maar met imageschack en plaats ik de directe link maar dat mag weer niet van imageshack… ik hoop dat jij het weet

  groet
  Liesbeth

 32. theme ( massive news)

 33. anja ik heb een gazine theme en daar moet je voor een thumbnail je code invoeren bij extra optie,maar als ik daar de url van de image plaats die ik heb geupload krijg ik geen thumnial bij me post !

 34. Hallo Anja en Ryan.
  Heb ook problemen met het uploaden van plaatjes/images. Zowel met de Flash updater als met de Browser uploader!
  Bij het uploaden worden de plaatjes niet in de map “wp-content/uploads” gezet maar in de map “wp-content”!
  Hierdoor kun je de plaatjes ook niet selecteren in de Media-bibliotheek. Als ik de map “wp-contents/uploads” handmatig aanmaak met een ftp-programma en de plaatjes daarmee upload naar deze map, zijn de problemen opgelost.
  De plaatjes zijn dan ook zichtbaar als thumbnails in de media-bibliotheek.
  Volgens mij is het een fout in WordPress, waarvan ik inmiddels met versie 2.6 werk.
  Jammer, want een leek krijgt hier beslist problemen mee.
  Volgens mij is het een kleinigheid voor de auteur maar wel jammer dat het met de nieuwste update niet verholpen is.

 35. Voor Ryan,
  Waarom selecteer je niet gewoon thumnail bij het uploaden van je afbeelding. Als je de link URL laat staan, en je klikt op bericht URL (is selecteren) en je bezoekers (of jij) klikken vervolgens in je geplaatste bericht op de afbeelding, wordt het beeld vanzelf vergroot.

 36. Het is me nu gelukt,kan u wel uploaden!
  Maar nu he ik weer een ander probleem. Ik wil ook graag een thumbnail maken voor mijn post en heb overal gelezen dat je dan dat bij extra velden moet doen door de key en value plaatsen. Wat ik daar heb ingevoert is: voor key- ‘image’ en voor value de bron van de image die ik wil invoeren dus- htttp/www.mijnwebsite.com/wp-content/uploads/plaatje.jpg.

 37. Je afbeelding wordt wel geupload? Ook geprobeerd met de browser uploader, of de Flash uploader? Bij mij geeft hij problemen met de flash uploader, dan krijg ik de melding opnieuw inloggen. Met de browser uploader geen problemen.

 38. ja dat heb ik gedaan maar dan krijg in het venstertje geen afbeelding 🙁

 39. Voor Ryan,Heb je invoegen in bericht geklikt?

 40. hi,

  Als ik een afbeelding wil toevoegen dan doet ie wel uploaden maar bij me post krijg ik niks te zien!! weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting

Spring naar werkbalk