Registreren – Aanmelden

Wil je actief met meedoen, dan zul je moeten registreren.

Het is niet moeilijk, toch zijn er wat dingen die wat lastig kunnen lijken. Hieronder een handleiding wat je MOET invullen, de rest kan later.

P.s. Het registratie formulier kan door de beheerder van het hoofdblog aangepast worden. Wat ingevuld moet worden, kan verschillen.

Lees verder

Geplaatst in Registreren | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Site maken

Nu komen we bij een hoofdstuk apart. Een blog maken en beheren. Het is van belang áls je samen met je groep een blog maakt, dat deze wel bijgehouden wordt met nieuwe berichten. Eveneens is van groot belang dat de reacties bijgehouden(gemodereerd) worden. Het maken, instellen en beheren van een blog vergt over het algemeen wel wat tijd.
Advies: Beheer een (groeps)blog samen met een paar groepsdeelnemers.

Lees verder

Geplaatst in Blogs, Divers | Getagged | Een reactie plaatsen

Forums

Één vraag

Aan een groep kan een forum zijn toegevoegd. Een  groepsforum word gebruikt voor één vraag, waar (hopelijk) meerdere antwoorden door de deelnemers gegeven worden. Zo blijven de vragen en antwoorden overzichtelijk en eenvoudig terug te vinden.

Als voorbeeld: Je hebt een testblog gemaakt. Inmiddels ben je zo ver, dat je het testblog niet meer nodig hebt. Je wilt het blog verwijderen. Maar waar?

Je stelt op het forum de vraag: Waar verwijder ik mijn blog? Bij de inhoud leg je voor waar je gezocht hebt om je blog te verwijderen.

Andere bezoekers van de site lezen je vraag en hebben al eerder met dit bijltje gehakt en een oplossing gevonden. Zij reageren, wat ze gedaan hebben om het probleem de wereld uit te helpen.

Samengevat: Ook al heb je meerdere vragen, maak voor elk onderwerp één forumbericht. Zo blijven de forums voor elke bezoeker overzichtelijk.

Lees verder

Geplaatst in Divers, Groepen | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Groep maken

Samen ben ik sterk

Samen met één (of meer) gelijk gestemden/geïnteresseerden wil je een groep maken. 2 Weten meer dan 1, 4 meer dan 2 enz. enz. En vooral, samen ben je sterker. Wil je graag meer deelnemers voor je groep, houd dan de berichten op de site in de gaten.

Zie je een bericht van iemand verschijnen wat bij jouw groep past, nodig hem/haar uit om vrienden met je te worden en nodig hem/haar vervolgens uit mee te doen met de groep.

Voor de gevorderden die gebruik maken van andere sociale netwerken:  Je kunt ook b.v. bekenden via een ander social network uitnodigen zich te registreren bij bij je site en met je groep mee te doen.

Samengevat: het is belangrijk een groep samen te dragen. Hoe groter de groep, hoe meer kennis, ervaring en samenwerking, hoe sterker je samen bent.  Tot zover het verhaal van het belang van groepen.

Lees verder

Geplaatst in Divers, Groepen | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Navigatieknoppen – Rechterbovenkant – Ingelogd

Klik voor vergroting

Geregistreerd en ingelogd, kun je actief meedoen, (professionele)vrienden maken, meedoen aan groepen, zelf groepen maken, meedoen aan de forums en zelf forum onderwerpen plaatsen.

Lees verder

Geplaatst in Route - Navigatie op de site | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Navigatie – Rechterbovenkant

De navigatie aan de rechter bovenkant van de site is voor iedereen toegankelijk.
Echter, je kunt pas actief meedoen als je geregistreerd en ingelogd op de site.

Lees verder

Geplaatst in Route - Navigatie op de site | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen