Profielfoto van anja

door

Dilemma, advies gevraagd

31 juli 2009 in Divers, De Basis

De basis

Hoi Allemaal,

Ooit ben ik deze site begonnen voor startende WordPressers. Hoe een afbeelding uploaden, Wat kan ik met het Dashboard, hoe maak ik tekst op enz. enz.

Door de jaren heen is deze site -behalve voor de startende WordPressers-,  een site voor gevorderden en ver-gevorderden WordPressers geworden. Ik ben bang dat de beginnende WordPressers de informatie niet meer kunnen vinden die voor hen van belang is, omdat de starters van pak hem beet 3 jaar geleden steeds verder groeien in het gebruik van WordPress. Deze  site hinkt inmiddels op twee benen.

Nu overweeg ik om ‘de Basis’ weer in te richten voor de gebruikers waarvoor deze bedoelt is/was:  de beginnende WordPressers. Voor de gevorderden en ver-gevorderden heb ik het idee om door te gaan op  http://werkgroepen.net/wordpressmu/ met een verwijzing in het zijmenu op deze site naar de nieuwe.

Techneutentaal

De nieuwe installatie (WordPress-MU in combinatie met BuddyPress en bb-Press)  geeft vele mogelijkheden meer dan de stand alone installatie die ik momenteel voor ‘de Basis’ gebruik. Ik hoop en denk dat we elkaar hiermee beter van dienst kunnen zijn.

Samenvatting van dit verhaal:

Deze site blijft bestaan en wordt weer een ‘kale’ starterssite voor beginnende WordPressers. Er komt in het zijmenu een link  naar de andere installatie voor gebruik en downloads plugins en de vertalingen van WordPress.

Mijn vraag:

Kun je met dit idee uit de voeten? Graag je reactie, vragen, opmerkingen, ook voor de inrichting van de nieuwe site, die nu nog in proefopstelling is.

Structuur en analytisch denken is niet mijn sterkste punt, dus stel het zéééér op prijs als je wilt meedenken en dit laat weten bij de reacties van dit bericht.

Bedankt, groet Anja.

28 reacties op Dilemma, advies gevraagd

 1. yes het is me gelukt!! Ik kan er weer in! Ze hebben alles gereset en nu kan ik dus weer aan de gang! Ik wil wel iedereen bedanken die me hebben geholpen! Super! En als jullie een ontwerper nodig hebben voor iets, just mail me!

 2. nee werkt ook helaas niet. Er is iets hiermee volgens mij /customers/globalphink.nl/globalphink.nl/httpd.www/index.php een mapje of zo wat niet goed is, maar gek genoeg kan ik dat ook niet vinden. Maar bedankt elk geval!

 3. De foutmelding eindigt waarschijnlijk met … on line 17 ??
  Kan te maken hebben met het type OS waarmee je webhoster de server ingericht heeft.
  Zie: http://wordpress.org/support/topic/373552

 4. wie o wie kan me helpen. Ik had gisteren mijn wordpress geïnstalleerd, vervolgens had ik mijn website erop gedaan. En ineens kreeg ik een witte pagina te zien. Toen had ik alle bestanden eraf gehaald en op nieuw wordpress geïnstalleerd. Naja installeren, alles op de ftp gedaan. Nu werkt niets meer:S ik krijg een fout melding:

  Warning: require(./wordpress/wp-blog-header.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /customers/globalphink.nl/globalphink.nl/httpd.www/index.php on line

  Wie o wie kan me helpen om wordpress weer toegankelijk te maken! Voor de gene die dat lukt gooi ik een donatie voor de website. Alvast bedankt!

 5. @kang: De meest eenvoudige manier is (en zo kun je zelf blijven bepalen waar de pagina gebroken wordt) is via je wysiwyg editor (daar waar je de berichten schrijft). Zie voor uitleg op: http://www.werkgroepen.net/wordpress/de-basis-wysiwyg-werkbalk/ (je moet de uitleg, dus het icoontje, van ‘meer lezen:’ gebruiken in je editor).

 6. Hoi ik wil de post op mijn begin pagina verkorten. nu staat de hele post er op maar ik wil alleen de eerste XX-aantal woorden. is het mogelijk om dit ergens aan te passen.

 7. Toevallig heb ik dit weekend een rondje langs mijn plugins voor caching en statistics gemaakt om te kijken of er betere alternatieven zijn. Ik gebruik nu WP Super cache, maar las veel goeie dingen over W3 Total Cache. Kwestie van even googlen op “W3 Total Cache versus W3 Super Cache”.

 8. Hallo,

  Nog een dilemma:

  Heeft iemand ervaring met het gebruik van deze 2 plugins: W3 Total Cache en Super Cache?

  Greets,
  DI

 9. Het Dilemma gaat zich ‘vanzelf’ oplossen. In april wordt de WordPressMU versie standaard, en kan ik deze over ‘de Basis heen schrijven’ en lost het probleem zich (hopelijk vanzelf) op. Er komt dan één hoofdsite met diverse subsites. Zo kunnen starters én gevorderden direct de weg naar de juiste sites vinden. Of zou ik in sprookjes geloven? Vind het wel spannend, ik durf de MU nu nog niet over de standalone versie(dat is de Basis) heen te gooien omdat het op één paar test sites hopeloos de mist inging.

 10. Anja, dank voor je reactie. Ik ga ermee aan de slag!

 11. Passend: Waarschijnlijk moet je bij je host zijn. Die heeft dit waarschijnlijk op 15 minuten vertraging ingesteld.

 12. Beste allemaal,

  Mijn reactie hoort niet thuis bij dit dilemma. Ik heb namelijk een vraag over instellingen. Maar daar kan ik niet reageren. Mijn probleemje;
  De tijd in Word Press staat niet goed. Het heeft niets te maken met de zomer of wintertijd of iets dergelijks. De tijd/klok loopt ongeveer 15 minuten achter. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt!

  Jacqueline

 13. Beste Anja,

  Dank voor je reactie. Na lang ploeteren (trial & errror) heb ik gisteravond de website weer bereikbaar kunnen maken. Weet nog steeds niet wat er precies mis is gegaan, maar het werkt weer.

  In ieder geval dank voor je reactie,

  Han

 14. Han: wat heb je exact gedaan? Scheelt mij een hoop giswerk om je vraag te beantwoorden.

 15. Beste Anja,

  Ik heb een probleem.

  Ik had een website gemaakt onder http://www.oeivoorgroei.nl/wordpress. Deze kan ik echter niet meer bereiken, nadat ik een poging heb gedaan de website onder de root bereikbaar te maken. Waarschijnlijk is er iets gebeurd met het .htaccess of index.php bestand.

  Als ik nu naar oeivooorgroei.nl/wordpress ga komt de URL in een een soort van loop…

  Kun je mij helpen?

  Alvast dank,

  Han

 16. Laat maar zitten, heb een miniplugin geschreven en nu is mijn probleem verholpen !

 17. Weer een issue, dacht dat ik met de upgrade naar 2.9.1 wel van het compatobiliteitsprobleem zou afzijn binnen WP, maar neehoor…
  Ik wil eigenlijk niet elke bezoeker vragen of deze zijn compatibiliteitsweergave wil aanzetten bij het bezoeken van mijn website(s). Binnen HTML kun je IE8 forceren om IE7 te emuleren maar hoe doe ik dat binnen WP ?? De code voor HTML is: meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=EmulateIE7″ / (heb de haakjes ff weggelaten)

  Kan iemand me helpen ?

  Gr.

  Gerrie

 18. Nee, dat is het niet, ook al zet ik hem en onderliggende mappen op 777 dan nog dezelfde melding. Raar… Zal wel eens op Google zoeken.
  Of als iemand anders hier een tip heeft ??

  Groetjes en bedankt voor je snelle reactie.

  Gerrie

 19. Gerrie: Voor mij ook een raadsel. Het lijkt alsof een bestand/of map niet te bereiken is vanwege te weinig permissies(755),

 20. Dag Anja,

  Dat is al weer een tijd geleden dat ik je hem benaderd 😉
  Heb voor een stichting WP 2.6.5 geinstalleerd en loop tegen iets raars aan. Bij het updaten of verwijderen van plugins, krijg ik de opmerking: “Om de update uit te voeren is FTP verbindingsinformatie vereist” Als ik deze gegevens invul dan geeft hij aan dat de informatie niet klopt (deze staan toch ook in mijn wp-config.php ?) Hoe dan ook bij de andere sites die ik heb gemaakt met WP heb ik deze vraag nog nooir gekregen. Hoe zorg ik ervoor dat eea vanzelf gaat en ik niet elke keer deze gegevens hoef in te voeren ??

  Dankjewel alvast,

  Gerrie

 21. Thijs: De link open? Je plaatst de hele URL in je internetbalk, als het goed is en ‘entert’ vervolgens. P.s. Je hebt wel een lege database aangemaakt?

 22. Hallo,

  Ik ben aan het proberen WordPress op een subdomein te installeren. Als ik de link open om het te installeren (http://subdomein.domeinnaam.nl/wp-admin/install.php/) downloadt mn computer het bestand install.php en opent deze dan in dreamweaver. Kunnen jullie me helpen? Al de wordpress bestanden staan gewoon in de httpdocs map vanaf de ftp browser. Ik weet niet wat ik fout doe maar ik kom niet verder.

  Gr, Thijs

 23. Hoi Anja,
  Ik heb niet direct gereageerd op je mail om advies. Daar waren voor mij belangrijke redenen voor.
  Dat je de zaak gaat splitsen is een goede zaak. Met plezier heb ik o.a. gebruik gemaakt van deze website ‘wordpress de basis’ toen ik mijn eigen website opzette. En nog steeds zit ik daar te snuffelen om weer iets op te pikken, ter leringen en vermeack zullen we maar zeggen. Dat je het wat specialistische wat apart zet komt de duidelijkheid voor beginners ten goede. Maar dit terzijde.
  Wat ik eigenlijk naar voren wil brengen dat wij als gebruikers, dankbaar mogen zijn dat iemand in Nederland zoveel tijd en energie wil steken in een website over WordPress die to the point is en waar je adequaat naar oplossingen kunt zoeken. Het bouwen en onderhouden van een dergelijke website kost veel tijd en een veel energie. En dat naar ik las over je ongeluk wat je gehad hebt.
  Ik hoop dat je nog lange tijd velen tot steun wilt zijn bij hun aarzelende en wat minder aarzelende stapjes in de leuke wereld van websites bouwen met WP.
  En nu gaan we weer over tot de orde van alledag.
  Hartelijke groet

 24. Tja, dilemma inderdaad.
  Ik kan een heel lang verhaal houden met voors en tegens, maar als je er de tijd (en geduld en belangstelling) voor hebt moet je het gewoon proberen.
  ’t Is wel de vraag hoe lang je het volhoudt om mensen die wat moeilijker vragen stellen op De Basis door te verwijzen naar wordpressmu, het lijkt me lastig om een grens te trekken.
  Maar ik ben nieuwsgierig / benieuwd en zal je blijven volgen.
  Suc6

 25. Bedankt Anja, en ik zie uit naar de “kale starters site”, komt die er echt aan?

 26. Mejdl: Als je FireFox gebruikt kan de ‘Firebug’ Add-on veel uitkomst bieden voor de instellingen van je CSS.

 27. Dit komt als een geschenk uit de hemel, alvast bedankt Anja!
  Ik ben geen beginner in webdesign land (heb 3 websites en werk tegenwoordig hoofdzakelijk met css), maar Content Management Systeem -achtige mechanismes loop ik steeds wel ergens op vast terwijl ik me echt suf zoek naar handleidingen;-)

 28. Aanvulling:
  Het gaat om handleidingen van:
  WordPress gebruik (starters),
  BuddyPress gebruik (starters),
  Algemene richtlijnen internet gebruik (starters)
  Hulpmiddelen als editors, fotobewerking en b.v. live writer (starters, gevorderden)
  bbPress forum gebruik (starters),
  Plugins (starters -> instellingen)
  Plugins (gevorderden ->uploaden en wijzigen)
  Vertalingen WordPress
  Vertalingen Plugins
  Thema’s gebruik instellen (starters)
  Thema’s wijzigen (gevorderden)
  en zo kan ik nog wel even doorgaan…

  Hoe houd/maak ik het overzichtelijk voor elk soort gebruiker?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting

Spring naar werkbalk