Profielfoto van anja

door

Media bestanden uploaden en plaatsen

9 april 2008 in Berichten schrijven, Pagina's, Overige - Help

Foto Anja FokkerHelaas werkt het uploaden van media bestanden (foto’s, audio, video, pdf’s enz.) nog niet zoals het hoort bij deze WordPress versie (de 2.5). Deze versie bevat nog enkele bugs als het op uploaden en plaatsen van media bestanden aankomt. Toch is het mogelijk om je bestanden op je site/blog te publiceren. Het is een beetje onhandig, maar het is wel te doen. Evengoed hoop ik (en ik denk dat ik niet de enige ben) dat de oplossing nabij is in de volgende versie van WordPress.

De (voorlopige) Oplossingen:

Mogelijkheid 1:

 • Bestanden uploaden doe je in IE (internet explorer) bij bericht schrijven – media toevoegen.
 • Het bewerken en plaatsen van de geuploade bestanden doe je in FF (firefox) in het bericht (of pagina) waar je wilt plaatsen.


Mogelijkheid 2

Met dank aan Ton. Kopieer de geuploade link van de afbeelding naar je bericht (in het HTML gedeelte) op de plaats waar je deze wilt tonen.


Mogelijkheid 3

Met dank aan Peter voor de tip (zie zijn reactie), een andere oplossing voor de mensen die wat meer ervaring hebben met werken en aanpassen van bestanden in WordPress.

Voor FF (Firefox)

 1. Ga naar je .htaccess bestand in de root van WordPress:
 2. Voeg de volgende code toe:
  <ifmodule mod_security.c>
  <files async-upload.php>
  SecFilterEngine Off
  SecFilterScanPOST Off
  </files>
  </ifmodule>

Voor IE (Internet Explorer)

 1. Ga naar je .htaccess bestand in de root van WordPress
 2. Voeg de volgende code toe
  <IfModule mod_security.c>
  SecFilterEngine Off
  SecFilterScanPOST Off
  </IfModule>
 3. Wijzig je chmod instellingen voor de uploads map naar: 755
 4. Ga naar je Dashboard -> Instellingen -> Overige opties
 • Bij ‘Bewaar uploads in deze map’ invoeren (als het er nog niet staat) wp-content/uploads (zonder / aan het eind)
 • Laat de regel ‘Volledige URL path naar bestanden’ LEEG

IE heeft een aantal specifieke eigenschappen. Download het onderstaande (.zip) bestand, unzippen en kopieer de twee mappen naar je WordPress installatie.

 • Deze mappen bevatten uiteindelijk 2 bestanden. Hernoem voor je eigen zekerheid de originele bestanden, (niet de mappen), kun je de boel weer herstellen als het niet het gewenste effect geeft.

Zip bestand hier downloaden klik

25 reacties op Media bestanden uploaden en plaatsen

 1. Hoi Anja,
  Bedankt voor je advies. Ik ben inmiddels een ander theme aan het zoeken. en heb er ook een ander opstaan op dit moment. Ik zal verder kijken wat ik doe met wat je hebt geschreven. Alle mogelijkheden met een afbeelding uploaden heb ik wel al gedaan. Cashe legen ook wel al een keer. Weet je er zit toch een fout ergens. Nu heb ik ook last van de maintenance mode, hij laad sommige themes niet, blijft het hangen, ook nog zoiets. Ik zal nog wel kijken naar de beveiligings codes

 2. Een 404 error wil zeggen dat de pagina niet gevonden is. Per ongeluk als concept opgeslagen?
  Ook al een ander thema geprobeerd? Ik weet me nog te herinneren dat je niet altijd de meest gebruiksvriendelijke en complete thema’s had in het verleden.
  Cache legen doe je doe als je op je site bent met de Ctrl en de F5 toets. Ik kan je blog nog steeds zien, daar zie ik geen onvolkomendheden(even snel bekeken.) Heb je al geprobeerd ipv met de browser uploader te wisselen naar flash uploader (of vise versa). Heb je inmiddels al geprobeerd met al je plugins uitgeschakeld, behalve de akismet of het uploaden wel wel lukt (zowel met de flash uploader als met de browser uploader)?
  Lukt het dan wel, dan zul je (en het is een heidens karwei), toch alle plugins uit moeten schakelen, 1 voor 1 inschakelen en bij iedere plugin die je inschakelt een foto uploaden, kijken of ie het nog doet. Iedere keer de cache legen(de Ctrl en F5 toets) en de volgende plugin inschakelen. En weer een afbeelding uploaden.
  De beveiligings codes bevinden zich in in wp-config-sample die je moet invoeren en uiteraard in je wp-config moet plaatsen. Meer info over deze beveiligingssleutels vind je op: http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php onder het kopje: Default wp-config-sample.php

 3. in notepad het ik het htaccess bestand aangepast, de code die hier staat bij FF heb ik erbij gezet. In de eerste instantie kreeg ik een 404 error. na het upgraden naar 7.2.1 leek het goed , alleen toen ik een nieuw log ging maken met daarbij uploaden van een image zag ik dat de helft van mijn theme weg was.
  Cache heb ik niet geleegd, extra beveiligingssleutels heb ik ook niet ingevoerd, weet ook niet hoe dat moet

 4. Liesbeth: sorry je geeft veel te weinig informatie, op deze manier heb ik geen idee hoe ik je op één of andere manier kan helpen. wat heb je aangepast in het .htaccess? Nadat je de plugins weer uitgeschakeld hebt, heb je toen de cache leeg gemaakt (Ctrl + F5 toets)? Wat was de foutmelding die je in eerste inantie kreeg? Wat was de foutmelding die je kreeg nadat het weer fout ging? Heb je al de extra beveiligingssleutels sleutels ingevoerd in je wp-config?

 5. Hoi Anja,
  Heel raar, daarna was het meteen weer fout, ik weet niet waarom. Ik ging daarna de plugins activeren, maar toen ik zag dat het weer een error was heb ik ze meteen weer uitgezet maar toen bleef de error toch, dus ik weet niet wat ik nu moet doen

 6. eerst kon ik het bestand niet vinden maar je kan het zichtbaar maken in Filezilla, server en dan verborgen bestanden tonen

 7. yes!! het is gelukt, hartelijk dank Anja, eindelijk heb ik het opgelost! zat er al een tijd mee, het was het aanpassen van het htaccess bestand

 8. Beste Anja,
  Ik heb wp 2.7 nieuw erop gezet en wat ik kan is dit:
  nieuw media uploaden (add new), select file’s ik kies een foto en klik op open. dan even wachten als het is geupload geeft het aan
  “een fout bij het uploaden.probeer later nog eens”daar boven op een buton “verwerp”.
  ik kan kijk naar permalinks maar dan het probleem is dat ik het nog niet zie waar ik op moet letten. maar messchien is het verstandig om een stappenplan te volgen zodat het voor mij wat transparanter word om te volgen. Tevens heb ik naar hier boven gekeken en de zip bestand binnen gehaald en in de root van wp gezocht naar “htaccess” maar in mijn root niet gevonden.
  oja, Anja toch bedankt voor de moeite die je neemt.
  vr gr mike.

 9. Mike: Nee joh, ik neem je niets kwalijk. De beroeps (waaronder ikzelf) doen het vaak voorkomen alsof het een fluitje van een cent is allemaal, waardoor starters denken als we kort omschrijven wat er aan de hand is, weten de zogenaamde ‘helpers’ direct wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Dat is helaas niet zo. Het niet goed werken van een website kan aan héééél veel dingen. Daarom is het belangrijk dat de ‘helpers’ zoveel mogelijk informatie krijgen om gericht hulp te kunnen verlenen. Want ook de beroeps zoeken zich soms helemaal wezenloos.

 10. beste anja zoveel vragen als jij hebt heb ik nu ook en als ik het goed lees is hier de basis en heb ik vragen neem mij alstublieft niet kwalijk maar ik doe ook mijn best. wel nu ik lees hier een paar dingen die ik probeer om eerst op te lossen en of kijken of ik het wel goed heb. maar zoals ik het hier boven heb geschreven is dat het enige wat ik zag. en voor een beginner valt het niet alltijd mee.

  vr gr mike.

 11. Mike: wat moet ik nu met zo’n mededeling? Is het gekomen na de ugrade van 2.7? Wat is de http fout? Wat doe je om afbeeldingen te uploaden? Heb je geprobeerd via de andere browser? Zijn je instellingen goed bij dashboard -> instellingen -> permalinks>
  Staan je instellingen goed bij: Dashboard->instellingen ->Overige instellingen (met name bij ‘bewaar uploads in deze map’? Bestaat de map? Heb je de security keys ingevoerd bij wp-config in de root? Vertelvertel, want zo kom ik geen hout verder om je te helpen.

 12. ik heb nu 2.7 draaien maar ik kan geen foto’s plaatsen (http fout) dat is het enige wat ik krijg kunnen jullie mij helpen met wat ik het beste kan doen. ik heb niet zoveel ervaring om diverse instellingen te doen maar ik wil wel leren.

  alvast vr gr mike.

 13. Ben er uit. Heb alles er weer af geknikkerd, opnieuw 2.6.2 geinstalleerd en ben meteen aan het uploaden geslagen. De Flash-versie heb ik meteen links laten liggen!!!
  Ik ben meteen naar de browser-uploader gegaan en alles ging probleemloos!

 14. Het uploaden werkt bij mij in 2.6.2 nog steeds niet.
  En dat .htaccess bestand is niet te vinden. Ik ben al dagen bezig en snap er geen hout meer van. Is dat filter (het knopje wat hier en daar verschijnt, waar je dan op klikt en er gebeurt niks zichtbaars) de boosdoener? Ik heb namelijk in een vorige installatie van wp wel kunnen uploaden en kon dan niet plaatsen. Nu heb ik een compleet schone installatie gedaan en het uploaden blijft onmogelijk. In IE en in FF.

 15. Hoi,

  Weet iemand misschien waar php.ini staat?

  “2008-03-13 08-56-22_0001.JPGVerwerpHet bestand is te groot. Je php.ini upload_max_filesize is 2M”

  Anja

 16. Peter, dank voor de tip. Ik heb min of meer dezelfde informatie gevonden bij Themelab.com

  De htacces-truc zou alleen in de wp-admin map gedaan moeten worden en dat werkte bij niet. Vandaar dat ik toen de plug-in Flexible Uploader heb geïnstalleerd en dat werkt wel.
  Mvg, Bart

 17. Dan zul je verder moeten zoeken.. bij voorkeur bij de site van de maker van de NextGen Gallery, of zet deze plugin uit en kijk wat er dan gebeurt. Nextgen gallery is een prachtige plugin, maar heeft nog diverse bugs. Sommige instellingen zullen foutmeldingen veroorzaken. Lees eerst duidelijk alle in- en outs van deze plugin op de site van de maker of op de Engeslalige WordPress forums http://wordpress.org/search/nextgen+gallery?forums=1

 18. Nee volgens mij zijn deze problemen niet.

  Bij ie werkt ‘t.
  Bij Fire Fox kan ik niet eens inloggen.
  http://www.imgdumper.nl/uploads/480244ed373ac/480244ed2b847-wp.jpg

  Heeft het toch niet mee te maken van ene link die je net gaf?

  Anja

 19. De link van Peter werkte niet, ik heb hem hersteld. (Tenminste Peter, ik neem aan dat je die verwijzing bedoelde, want de link was foetsie).Nu kun je op ‘hier’ klikken (bij het bericht van Peter dan) En met Next-Gen Gallery, ga eens naar de site van de maker van de plugin en kijk of daar berichten staan die met je foutmelding te maken hebben.

 20. Waar is hier? Je vorige bericht?
  Nee IE kan ik wel inloggen en upload is ook gelukt.
  Alleen fire fox werkt niet? Of heeft het ook hier mee te maken?

 21. Kijk eens hier

 22. Hoi,

  Ik wou bij FF browser inloggen, krijg ik deze error?

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/cooltennis.nl/httpdocs/verslag/wp-content/plugins/nextgen-gallery/nggfunctions.php:1567) in /var/www/vhosts/cooltennis.nl/httpdocs/verslag/wp-login.php on line 202

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/cooltennis.nl/httpdocs/verslag/wp-content/plugins/nextgen-gallery/nggfunctions.php:1567) in /var/www/vhosts/cooltennis.nl/httpdocs/verslag/wp-login.php on line 214

  Wat is het probleem? Heb wel gebrepen dat iets met header te maken heeft?

  Anja

 23. Top Peter! Bedankt, bij mij werkt het ook. Heb gelijk de werkwijze vertaald voor onze Nederlandstalige deelnemers en een nieuw .zip bestand gemaakt.

 24. Media is inderdaad buggy.
  Uploaden met FF gaat niet, geeft: “hhtp-fout – probeer het later nog eens” en IE geeft een fout op de pagina en reageert daarna helemaal niet meer. Jammer want voor “niet-techies” zag het er mooi en simpel uit.
  Vreemd ook dat je bij Beheer – Media bibliotheek alleen maar kunt kijken en behalve naam wijzigen niets kunt beheren.
  WP 2.6 is alweer aangekondigd…

  Update: hier een oplossing in FF voor het uploaden en plaatsen van foto’s. Gallery is nog steeds niks.
  hier misschien een oplossing voor IE.

  Bij mij werkt het, niet probleemloos, maar het werkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting

Spring naar werkbalk