Profielfoto van anja

door

Vertaling WordPress 3.0.1

4 augustus 2010 in Vertaald!

Mijn vertaling 3.0.1 is klaar! Ik werk ook (weer) mee in het WordPress.nl vertaalteam. Mijn eigen vertaling blijf ik ook beschikbaar stellen(in elk geval voorlopig). Dit doe ik omdat ik op sommige punten andere woorden en uitdrukkingen gebruik dan de officiële vertaling.

Download de vertaling van WordPress 3.0.1
(laatst bijgewerkt 10 november 2010)

Werkwijze:

 1. Unzip het bestand
 2. Plaats nl_NL.mo in /wp-content/languages
 3. Klaar! (Mits je in je wp-config hebt aangegeven dat de taal nl_NL moet zijn en in je Dashboard instellingen ook). Uitgebreidere handleiding nodig? Laat het even weten via het reactie vak. (Dit is even een snelle actie om de vertaling te delen).

Standaard thema Twentyten

Vertaling voor het standaard Twenten thema wordt geplaatst in de eigen twentyten languages map.

Download de vertaling van het standaard WordPress thema Twentyten(versie 1.1)

Werkwijze:

 1. Unzip het bestand
 2. Plaats nl_NL.mo in /wp-content/themes/twentyten/languages
 3. Klaar!

Vertaling doet het niet

Denk om….

 1. In je wp-config php toevoegen: In de root van je installatie in het wp-config.php bestand vind je de regel: define (‘WPLANG’, ”);
  Plaats tussen de aanhalingstekens nl_NL (kleine letters nl, underscore _ en hoofdletters NL
  Je krijgt dan define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’); (dit NIET KOPIEËREN omdat de leestekens onjuist worden overgenomen en dan doet de vertaling het nog steeds niet).
 2. In je Dashboard menu bij instellingen -> Algemeen de ‘Taal van de site;’ instellen op Dutch; Flemisch.

En als het goed is…. dan moet de vertaling werken. Laat het even weten als je nog steeds problemen ondervindt. Samen komen we eruit en zo kan je anderen ook weer helpen.

O ja, en vind je fouten in de vertaling, ik waardeer het als je dat aan me doorgeeft, dan kan het aangepast worden. Beetje lullig voor mij als ik bij toeval op een ander forum mag lezen, dat de vertaling die hier wordt aangeboden fouten bevat, terwijl ik van niets weet. De vertaling bestaat uit 4048 regels die ik in mijn eentje heb vertaald en een foutje is zo gemaakt. Bedankt!

Ik sta open voor donaties

Naar lijst donateurs
Bedankt!

26 reacties op Vertaling WordPress 3.0.1

 1. @Marco Het zijn 2 plugins die ik gecombineerd gebruik. De subscribe to comments: http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe-to-comments/ en de subscribe to comments now! http://wordpress.org/extend/plugins/subscribe-to-comments-now/
  Succes!

 2. Beste Redactie,

  Ik vroeg me af of iemand weet hij de plug-in heet die je hieronder ziet met: Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen en Inschrijven op reacties van dit bericht zonder te reageren?

 3. @Buzzard01 :
  nl of nl_NL

  Een lastig probleem: de officiële Nederlandse WordPress vertaling vraagt in de wp-config bij het definiëren van de taal om nl. Mijn vertaling is nog steeds nl_NL (dus dit moet dan ook in de wp-config vermeld worden). Remkus van WordPress Nederland werkt er hard aan om de officiële Nederlandse vertaling ook weer op nl_NL te krijgen. Alleen… WordPress Nederland is afhankelijk van een derde partij en die lijkt niet zoveel haast te willen maken met het aanpassen hiervan.

  Waarom laat ik het dan wél op nl_NL staan. Nou… de plugin vertalingen zijn wél allemaal op nl_NL ingesteld. Dus het is een keuze.

  Je kunt de .mo vertalingsbestanden hernoemen nét naar wat je in je wp-config gezet hebt. (nl óf nl_NL).

 4. Ik heb hetzelfde probleem als Steven.
  Ik heb mijn Engelse installatie van WordPress 3.01 overschreven met de Nederlandse. Vervolgens de config aangepast naar define (‘WPLANG’, ‘nl’);

  Echter, alles blijft Engels, zowel front-end als admin sectie.

 5. Een klein foutje ontdekt: als een bericht in de prullenbak definitief verwijderd wordt dan verschijnt de melding: “Item defniitief verwijderd.” De i en de n zijn dus omgedraaid.

 6. @Rob Uhhh…wat bedoel je met is deze ook voor de admin menu beschikbaar?

 7. Dank je wel voor de vertaling. Is deze ook voor de admin menu beschikbaar?

 8. Ook goed, dank voor je reactie.

 9. Hoi Joeri,
  Daar zijn hier al vaker discussies over geweest. Ik deel mijn .po bestanden niet.

 10. Hoi Anja, heb je ook misschien het bijbehorende .po bestand? Alvast bedankt!

 11. O dankjewel Anja voor je reactie. Ik dacht dat ik iets heel stoms had gedaan. Dus ik ga gewoon verder, want alles werkt prima.

 12. @carina451 Je hoster.. uhh.. vreemde reactie van hem/haar. Over de nl vertaling, nodig? Wat is nodig, als je geen problemen met de Engelse taal hebt, is het niet nodig. Je thema hoort niet bij de Nederlandse vertaling; een thema hoort een eigen vertaalbestand te hebben.
  In elk geval staat de werkwijze voor het plaatsen van de vertalingsbestanden en het instelling van je wp-config.php in dit bericht en de bijbehorende reacties http://www.werkgroepen.net/wordpress/vertaling-wordpress-3-0-1/

 13. Hoi
  Ik schreef al eerder dat ik de 3.0.1 geupdate had. Alleen niet de NL-versie
  Mijn hoster zegt dat ik geluk mag hebben dat alles nog werkt! Mijn vraag is: heb ik de NL-versie nodig en zo ja hoe krijg ik dat voor elkaar?

 14. @FrankEdens wat in je wp-config staat moet overeenkomen met je .mo bestanden
  Eindigt de naam van je .mo bestanden op NL, moet je in je wp-config ook NL komen te staan.
  eindigen je .mo bestanden op nl, moet in je wp-config.php ook nl staan, eindigen je .mo bestanden op nl_NL, precies… dan in je wp-config php ook nl_NL.

 15. Mensen het is gelukt hoor. Vraag me niet hoe, maar ik heb er nu NL van gemaakt, i.p.v nl_NL.
  Dit werkt nu overal gelukkig (zeker met 3.x versies 🙂

  Groetjes,
  Frank

 16. @Steven van den Elzen het staat allemaal in het bovenstaande artikel omschreven, als je voor de vertaling van mij kiest… http://www.werkgroepen.net/wordpress/vertaling-wordpress-3-0-1/ en bij het woord ‘download’ kun je de vertaalbestanden downloaden.

  Kies je voor de officiële vertaling van wordpress.nl dan moet je in je wp config ‘nl’ plaatsen.
  De vertaling van mij is NIET de officiële wordpress vertaling, alhoewel ik wél in het vertaalteam van WordPress.nl zit.

 17. Ik heb nu nl_NL gebruikt icm jouw wp-content > languages > ms-nl.mo en nl.mo bestanden maar dan blijft alles in het Engels!?

  Bovendien klopt je eigen file niet want de cingif sample gebruikt enkel ‘nl’ ipv ‘nl_NL’.

  Ik hoor graag van je welke bestanden ik van jouw NL WP nodig heb om de Admin in het NL te krijgen.

 18. @Steven van den Elzen Dan gebruik je de officiële WordPress vertaling en niet die van mij. Ik heb er een reden voor om nl_NL te gebruiken: Plugins die een vertaalbestand bevatten, bestaan allemaal uit nl_NL. Dus als je plugins gaat gebruiken met in je wp-config ‘nl’ dan zal de vertaling van de pugins niet werken.

 19. Na alle getoonde info geprobeerd te hebben om de admin in het Nederlands te krijgen ben ik erachter waarom mijn NL vertaling niet werd getoond. Ik heb in de wp-config.php deze instelling moeten hanteren:

  define (‘WPLANG’, ‘nl’);

  Dus zonder de _NL

  Nu doet ie het perfect.

 20. @FrankEdens Voor de officiële WordPress nl vertaling moet in de wp-config bij het definiëren van de taal nl geplaatst worden. Dat geeft echter problemen met vertaalde plugins waar de vertaalbestanden met nl_NL.mo eindigen. In elk geval is het kiezen. Kies je voor het nl_NL dan zul je .mo bestand van de officiële vertaling van WordPress moeten hernoemen naar nl_NL.mo. Kies je voor nl in het wp-config bestand zul je de .mo bestanden van de plugins moeten hernoemen naar nl.mo.
  De WordPress vertaling van mij staat standaard op nl_NL.mo evenals de vertalingen van de plugins die ook op nl_NL.mo eindigen.

  Het is lastig, ik weet het, en het officiële WordPress vertaalteam is er ook niet blij mee. Voorlopig is het nog niet anders.

 21. Voor 3.x was het updaten van de core erg makkelijk en 99% zonder verdere problemen. Maar met deze grote update gebeurt het soms dat het gewoon niet werkt. Hoe? Daar zijn verschillende redenen voor. Ik update naar 3.0.1 met nederlands, en toch blijft het Engels. Config stond verkeerd kwam ik een dag later achter.

  Nu werkt alles, maar het had veel makkelijker gegaan als het al automatisch werd omgezet naar Nederlands 🙂

  Frank

 22. Hoi
  Net de nieuwste versie eindelijk durven downloaden. Mijn provider had me nog wel gewaarschuwd maar waarom eigenlijk? Het werkt prima. Maar nu ben ik op zoek naar verschillende widgets/plugin en ik weet niet goed waar ik de vraag moet stellen. Dus maar hier
  Ik ben op zoek naar een plugin waarbij bezoekers zelf kunnen kiezen in welke grootte lettertype ze de pagina willen lezen
  Verder wil ik in de linkersidebar de subpagina’s hebben staan. Terwijl ik bij de homepage links een welkomstwoord wil hebben. Hoe doe ik dat toch allemaal? Want ook al heb ik nu de subpagina’s links op een rij (het welkomstwoord komt er toch nog onder te staan. Kortom, wie kan mij helpen?

 23. @Steven: De admin gebruikt dezelfde instelling in de root van de wordpress installatie bij wp-config.

 24. Klopt, ik heb dit in het bestand getypt: ‘define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’);’.

  Ik heb de betreffende WP site verhuisd en de oude admin was wel in het NL. Ik heb de nieuwste WP versie geupdate en ik vrees dat het daar mis is gegaan.

  Gebruikt de admin een andere config pagina of setting?

 25. @Steven: Misschien overbodige vragen, maar….
  Je hebt je wp-config op nl_NL gezet (kleine letters underscore hoofdletters)?
  En je hebt de code van mij NIET overgenomen hoop ik, maar het zelf handmatig in de wp-config geplaatst?
  Je hebt het vertaalbestand uitgepakt?

  Dat van de Settings -> General kan kloppen, dat je dat niet hoeft in te stellen. Hangt af, of je een netwerk gebruikt of een enkele installatie.

 26. Je schrijft bij puntje 2 dat je in je admin de taal op ‘Dutch; Flemisch’ moet zetten (2. In je Dashboard menu bij instellingen -> Algemeen de ‘Taal van de site;’ instellen op Dutch; Flemisch.).

  Ik neem aan dat dat in het Engels staat bij Settings > General als ik het correct vertaal. Echter kan ik nergens die taal-instelling vinden.
  Ik gebruik WP 3.0.1 en heb de config aangepast zoals beschreven en het NL bestand in /wp-content/languages geplaatst. Ook heb ik het NL bestand van het thema in /wp-content/themes/twentyten/languages geplaatst.

  Ik heb ook eens uitgelogd en de cache leeg gemaakt. De admin blijft in het Engels.

  Graag hoor ik hoe ik mijn Admin wel in Nederlands kan krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting

Spring naar werkbalk