Profielfoto van anja

door

Vertaling WordPress en het Twentyten thema

8 februari 2011 in Vertaald!

Een nieuw bericht voor de WordPress vertaling, omdat ik besloten heb de vertaling van WordPress en het Twentyten thema te combineren in één te downloaden (en te uploaden) bestand. Dat lijkt me gebruiksvriendelijker voor je.  (Overigens voor degenen die het nog niet wisten, ik ben ook validator/moderator van het officiële WordPress.nl vertaalteam). Mijn eigen vertaling blijf ik beschikbaar stellen, dit doe ik omdat de vertaling die ik aanbied op sommige punten afwijkt van de officiële vertaling). Ik probeer zo weinig mogelijk ontwikkelaarstermen te gebruiken, waardoor WordPress (in mijn optie) beter te begrijpen is. Genoeg gepraat.

Download vertaling WordPress 3.0.5 en het Twentyten thema

Werkwijze:

 1. Unzip het bestand
 2. Plaats de map(overschrijf) de /wp-content map
 3. Klaar! (Mits je in je wp-config hebt aangegeven dat de taal nl_NL moet zijn en in je Dashboard instellingen ook). Uitgebreidere handleiding nodig? Laat het even weten via het reactievak.

Piep….Vertaling doet het niet

Denk om….

 1. In je wp-config php toevoegen: In de root van je installatie in het wp-config.php bestand vind je de regel: define (‘WPLANG’, ”);
  Plaats tussen de aanhalingstekens nl_NL (kleine letters nl, underscore _ en hoofdletters NL
  Je krijgt dan define (‘WPLANG’, ‘nl_NL’); (dit NIET KOPIËREN omdat de leestekens onjuist worden overgenomen en dan doet de vertaling het nog steeds niet).
 2. In je Dashboard menu bij instellingen -> Algemeen de ‘Taal van de site;’ instellen op Dutch; Flemisch.

En als het goed is…. dan moet de vertaling werken. Laat het even weten als je nog steeds problemen ondervindt. Samen komen we eruit en zo kan je anderen ook weer helpen.

O ja, en vind je fouten in de vertaling, ik waardeer het als je dit aan me doorgeeft(in het onderstaande reactievak), dan kan het aangepast worden. Beetje lullig voor mij als ik bij toeval op een ander forum mag lezen, dat de vertaling die hier wordt aangeboden fouten bevat, terwijl ik van niets weet. De vertaling bestaat uit 4076 regels die ik in mijn eentje heb vertaald en een foutje is zo gemaakt. Bedankt!

Ik sta open voor donaties

 

 

 

 

Naar lijst donateurs
Bedankt!

2 reacties op Vertaling WordPress en het Twentyten thema

 1. Super! Wij maken voor onze website ook gebruik van WordPress en dit maakt het voor nieuw personeel een stuk gebruiksvriendelijker.

  Shaun
  Vertaalbureau Perfect

 2. Bedankt voor het aanpassen van de taal.
  Alles werkt perfect nu!

  Duidelijke uitleg ook.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting

Spring naar werkbalk