Instellingen – Reacties (2.7+)

27-instellingen-reactiesStandaard bericht instellingen

Probeer weblogs die gelinkt zijn, van nieuwe artikelen op de hoogte te stellen

Sta link notificaties van andere Weblogs toe (pingbacks en trackbacks) Wat zijn pingbacks en trackbacks? Klik hier.

Reageren toestaan op berichten (aangevinkt betekent dat bij ieder bericht of pagina die geschreven wordt, standaard ingesteld staat dat kan worden gereageerd. Per bericht/pagina kan dit gewijzigd worden waar de berichten/pagina’s geschreven worden. Je kunt op deze plaats reageren standaard uitzetten en kiezen per bericht/pagina of gereageerd mag worden.

Andere reactie instellingen

Schrijver van reacties moet naam en email adres opgeven. Lijkt me wel verstandig vanwege eventuele nare lui die spam verzenden. Aanvinken dus.

Gebruikers moeten geregistreerd en ingelogd zijn om te kunnen reageren. Maak je een blog voor alleen een speciale groep mensen, kun je dit aanvinken.

Sluit de reactie mogelijkheid op berichten als ze ouder dan (aantal dagen kun je invullen) zijn. Afhankelijk van de actualiteit van je blog. Voor dit blog heb ik het uitgevinkt staan. Dit blog heeft een andere functionaliteit waar bezoekers lang op de artikelen moeten kunnen reageren.

Inschakelen behandelde (geneste) reacties op (aantal kun je invullen) niveau diepte. Houdt in reactie op reactie op reactie, tot hoever wil je deze reacties tonen? Als voorbeeld op dit blog staat het uitgevinkt. Alle aanvullingen en toevoegingen zijn welkom en mogen getoond worden, zodat bezoekers en ik van elkaar kunnen leren.

Breek reacties in pagina’s met (aantal kan ingevuld worden) per pagina en toon standaard(kiezen) de laatste(meest recente) of eerste(minst recente) pagina.
Dit houdt in: hoeveel reacties wil je per pagina tonen en welke reactie pagina wordt het eerst getoond.

Reacties worden getoond met de (kiezen) oudste/nieuwste reacties aan de top van elke pagina.

Bericht mij per email wanneer

Iedereen die een reactie plaatst
Een bericht wordt vastgehouden voor moderatie.
Beide aanvinken is wel handig zodat snel gereageerd kan worden op reacties.

Voor een reactie verschijnt

Een beheerder moet altijd een reactie goedkeuren
Schrijver van een reactie moet een eerder goedgekeurde reactie geplaatst hebben.
Wat je wilt, veel vertrouwen in de bezoekers dan is 1 keer moderatie van een iemand voldoende, heb je minder vertrouwen in je bezoekers (scheelt natuurlijk ook veel wat voor blog je hebt) dan altijd een reactie goedkeuren.

Reactie modereren

Houd een reactie in de wachtrij als het meer dan (aantal links kan ingesteld worden) bevat.
Spammers sturen bij voorkeur veel links, houdt het aantal links dus laag.

Twijfelachtige lijst

Wanneer een reactie 1 of meer van deze woorden bevat in de inhoud, naam URL(=internetadres) email of IP wordt het in moderatie gehouden.

Zwarte lijst

Wanneer een reactie 1 of meer van deze woorden bevat in de inhoud, naam URL(=internetadres) email of IP wordthet gemarkeerd als spam.

Voor zowel de twijfelachtige lijst als de zwarte lijst geldt:
voorbeeld: Er is iemand die steeds hinderlijk reageert (een spammer b.v.) dan kun je zijn/haar email adres(of een deel er van) in de lijst plaatsen, of het ip adres van die persoon. Je kunt ook woorden weren al vaigra (een afleiding van viagra want dat wordt er meestal wel uitgefilterd op de zwarte lijst of moderatie lijst plaatsen.

Zelf heb ik veel van die irrantjes uit het voormalige oostblok op mijn zwarte lijst staan, zoasls b.v. @mail.ru, dit houdt in dat alle mail adressen met afzender eindigend op @mail.ru direct de spambak inraken. Ik zie ze niet eens. Heerlijk wat een rust. Maar…. pas op: delen van woorden zullen ook gevonden worden ‘gebak’ zal b.v. overeenkomen met ‘appelgebak’. (Om maar eens een dwarsstraat te noemen).

Avatars

Meer over avatars.

Selecteer: Avatars tonen of niet?

Maximum waardering:
Selecteer voor welke bezoekers het blog geschikt is.

Standaard avatar
Is ‘Avatar tonen’ ingesteld kan voor de bezoekers(reacties) en gebruikers een standaard avatar getoond worden, of eentje (gegenereerd) gemaakt op hun email adres.

Reactie instellingen gewijzigd? Klik onder aan de pagina op ‘Wijzigingen bijwerken’.

Dit bericht is geplaatst in Instellingen met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Instellingen – Reacties (2.7+)

 1. Bridge schreef:

  standaard avatar
  Is ‘Avatar tonen’ ingesteld kan voor de bezoekers(reacties) en gebruikers een standaard avatar getoond worden, of eentje (gegenereerd) gemaakt op hun email adres.

  Ik ben al dagen aan het zoeken naar het volgende….: Op mijn site staat een forum, hier kunnen leden een profiel aanmaken met profielfoto ( avatar) Nu wil ik graag dat als die mensen reageren op een blog, dat bij die reactie ook de foto komt te staan. Nu zie ik staan: ” of eentje gegenereerd gemaakt op hun emailadres” Kun je ook uitleggen hoe dit werkt?

  Alvast bedankt!
  Bridge

 2. Profielfoto van anja anja schreef:

  Hallo Bridge,
  Of eentje gegenereerd op hun e-mail adres: zie http://nl.gravatar.com

 3. Profielfoto van bridge bridge schreef:

  Dank je ik zal gelijk kijken:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting