Media – Bibliotheek (2.7+)

27-media-bibliotheekMedia bibliotheek

In de media bibliotheek bevinden zich alle geuploade foto-, film- audio- en andere bestanden zoals b.v. .pdf’s. De media bestanden kun je op deze pagina bewerken, verwijderen en bekijken. Een aardige in de 2.7(+) (vind ik), media bestanden worden gekoppeld aan berichten/pagina’s waardoor je een overzicht hebt welke bestanden gebruikt zijn. Deze kun je vinden in de gallery van het bericht/pagina.

Scherm opties en Help

Rechts bovenin bevinden zich de knoppen ‘Help’ en ‘Schermopties’. Bij de ‘Schermopties’ kun je selecteren(aan- uitvinken) wat je in het Media bibliotheek scherm getoond wilt hebben (auteur, attached to(=toegevoegd aan), reacties, date(=datum).

Zoekfunctie

Onder de ‘Scherm opties en Help knop’ bevindt zich de zoekfunctie voor de al gebruikte media bestanden.

Pagina’s

Het aantal pagina’s met media bestanden in de media bibliotheek.

27-media-bibliotheek-rechtsboven

Links boven in Media bibliotheek vind je:

All: Alle geuploade media bestanden
Images: (=afbeeldingen) alle afbeeldingsbestanden
Niet gekoppeld aan bericht/pagina: Media bestanden die nog niet aan een bericht/pagina gekoppeld zijn en zijn toegewezen aan een gallery van het bericht/pagina. Later meer hier over.

Bulk actiesverwijderen:

Het uitklapmenu ‘Bulk acties’ geeft de mogelijkheid meerdere bewerkingen tegelijkertijd uit te voeren. Selecteer hiervoor bestanden in de lijst(aanklikken). Kies de bulk actie – in deze actie verwijderen- , klik ‘toepassen’ en de media bestanden worden gewist, nadat de bevestiging gegeven is. Overbodig om te vertellen: Weg is ook echt weg.
Toon alles:

Klikken op het ‘driehoekje’ in de knop en een lijst met maand en jaar wordt getoond, selecteren(klikken), klik ‘Filter’ en de gekozen geuploade media bestanden van de selectie worden getoond.

27-media-bibliotheek-linksboven1

Niet gekoppeld aan bericht/pagina

Bij de WordPress 2.7+ worden geuploade media bestanden in de gallery geplaatst van het bericht/pagina waarin het media bestand geupload is. Op deze manier is in het bericht/pagina een overzicht van deze bestanden te vinden in de gallery. De bestanden van vóór de 2.7 (+) installatie zijn daar nog niet aan toegewezen. Dit kan alsnog gedaan worden (hoeft niet, kan.)

Werkwijze:
Klik ‘Niet gekoppeld aan bericht/pagina’
Selecteer in ‘Bulk acties’ ‘Koppelen aan een bericht’
Klik ‘Toepassen’
Zoek in het scherm (zoekterm invoeren) een bericht/pagina waar je het bestand aan wilt toewijzen.
Selecteer(aanvinken) of je een bericht of pagina zoekt.
‘Zoek’ Klikken’ en een lijst berichten/pagina’s wordt getoond die de zoekterm bevatten
Het media bestand is nu terug te vinden in de ‘Gallery’ van het bericht/pagina.

Op deze manier voeg je media bestanden toe aan de gasllery van een bericht/pagina waardoor je ze eenvoudig weer terug kunt vinden en gebruiken.

27-media-bibliotheek-berichten-toewijzen

Media bibliotheek lijst

Aan de linkerkant van de lijst bevinden zich de selectievakjes om meerdere bestanden tegelijk te bewerken of te verwijderen.

Muis over

Met de muis over de lijst gaan en het bestand waar de muis zich bevindt toont opties om het bestand te bewerken, verwijderen of te bekijken(klikken)

Attached to(=gekoppeld aan bericht/pagina)

Bij ‘Attached to'(=gekoppeld aan bericht/pagina) vind je aan welk bericht/pagina het bewuste bestand is gekoppeld. Klik daarop en het bewerk scherm van het bericht/pagina opent zich. De gekoppelde media bestanden kunnen terug gevonden worden in de gallery(klikken bij upload/voeg toe op een bestandsicoontje, klikken gallery)

Date(=datum/tijd) toont wanneer het media bestand geupload is.

Klik voor vergroting
Dit bericht is geplaatst in Media met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting