Media – Nieuwe toevoegen(2.7+)

Media bestanden toevoegen

27-media-add-new

Een afbeelding, filmpje, audio en/of andere bestanden uploaden en plaatsen in een bericht of pagina. Nadat geklikt is op ‘Media -> Add New’ (=Nieuwe toevoegen) komt een nieuw scherm tevoorschijn met de titel ‘Nieuwe media bestanden uploaden’. Klik bij ‘Kies bestanden om te uploaden’ op de ‘Selecteer Bestanden knop’ .

.

.

Klik voor vergroting

Selecteer het bestand van je computer wat je wilt gaan gebruiken.
Klik ‘Openen’ en het gekozen bestand wordt geupload. Nu wordt het ‘Nieuwe media bestanden uploaden’ scherm uitgebreid met de gegevens van het geuploade bestand.

Bestandsgegevens

Naast de thumbnail(=mini afbeelding) van het geuploade bestand bevinden zich de bestandsgegevens. Als bovenste de bestandsnaam, daaronder het soort bestand, gevolg door datum en tijd van uploaden.

Optioneel Titel (wijzigen)

(een beetje verwarrend dat titel 2 maal vermeld wordt). Die met het * is een verplicht veld, daar moet een naam in vermeld worden. Dat kan de titel zijn die erin geplaatst is. Het mag ook een andere naam krijgen. Als over het bestand gegaan wordt met de muis, zal deze titel tevoorschijn komen.

Titel:

Dit is de tekst die bij het bestand getoond wordt op het blog. Het vak mag leeg gelaten worden.

Beschrijving:

Er kan een beschrijving aan het bestand meegegeven worden. Ik heb tot nu toe nog niet kunnen ontdekken, waar de beschrijving, behalve in het bewerk scherm getoond wordt. Kan natuurlijk wel handig zijn als geheugensteuntje.

Klaar? De knop ‘Wijzigingen opslaan’ klikken.

Klik voor vergroting

Het geuploade bestand wordt nu in de ‘Media bibliotheek’ getoond, waar het verder bewerkt kan worden. Meer over de Media bibliotheek kun je hier vinden

Dit bericht is geplaatst in Media met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting