Vertaling WordPress 3.5 en bijgeleverde thema’s

Zoals een aantal van jullie weet, ben ik ook mantelzorger voor mijn ouders. Wil je wat meer over ‘mijn’ mantelzorgen weten zie mijn mantelzorgerssite.

Naast dat ik teamlid/vertaler van het officiële WordPress vertaalteam ben, hanteer ik nog steeds mijn eigen vertaling, met wat meer ‘Jip en Janneke’ uitdrukkingen. Als je mijn vertaling wilt gebruiken: je kunt het vanaf deze plek downloaden.

Download vertaling WordPress 3.5

Lees verder

Geplaatst in De basis, Divers | Getagged , | 13 Reacties

WordPress 3.1 Werkbalk bovenin uitschakelen

Vanaf WordPress 3.1 wordt standaard -als je bent ingelogd- bovenin de site een adminbalk getoond. De makers van WordPress hebben bedacht dat dit handig is, en dat is ook zo. Sommige gebruikers vinden deze balk een crime of gewoon lelijk. Deze balk kan echter worden uitgeschakeld en/of je kunt hem alleen tonen in je Dashboard.

Lees verder

Geplaatst in Dashboard, Gebruikers | Getagged , , , , , , | 2 Reacties

Afbeelding uploaden en plaatsen

Je kunt op verschillende plaatsen een foto en/of afbeelding uploaden. Ik zal het algemene voorbeeld geven in een bericht. Meestal besluit ik tijdens het schrijven van een bericht of pagina dat het nuttig/leuk is om een afbeelding toe te voegen. Deze werkwijze kan ook in een pagina gebruikt worden.

kassel-documenta

Lees verder

Geplaatst in Dashboard, De basis | Getagged , , , | 20 Reacties

De basis – Tekst opmaken: Wysiwyg werkbalk

De wysiwyg werkbalk (What You See Is What You Get) is een hulpmiddel om berichten te plaatsen met ´opmaak kunstjes en functionaliteiten´ zoals b.v. een link invoegen, lettertype wijzigen, een lijst met opsommingstekens plaatsen, een genummerde lijst plaatsen, tekstkleur veranderen enz. zonder dat je daarvoor (x)HTML code voor hoeft in te voeren. Dat doet de wysiwyg voor je. Ter controle: kijk maar eens in een geschreven bericht waar b.v. een afbeelding in geplaatst is. Dat ziet er als je op de HTML knop klikt anders uit dan als je op de wysiwyg knop klikt.

Lees verder

Geplaatst in Dashboard, De basis | Getagged , , , | 79 Reacties

Thema’s – Editor

WordPress geeft de mogelijkheid de thema’s die je geïnstalleerd hebt te bewerken. Wil je de thema bestanden gaan bewerken is enige kennis van (x)html, .php en .css gewenst. Zonder deze kennis is het risico op fouten en daarmee dat je site niet meer doet wat je wilt, levensgroot aanwezig. Het aanpassen van bestanden werkt prettiger met een ‘normale’ tekstbewerker als b.v. Notepad++, wat veel overzichtelijker is.

Lees verder

Geplaatst in Dashboard, Vormgeving | Getagged , , | 25 Reacties

Verbeter voorstellen WordPress vertaling

Geef in het reactievak de onjuiste vertaling die je hebt gevonden met daarnaast je voorstel voor verbetering.
Voorbeeld:
vauwt – fout

Geplaatst in Divers | 2 Reacties

Plugins – Toevoegen

WordPress helpt via je eigen site plugins te vinden waar je wellicht naar op zoek bent. Je kunt deze automatisch installeren. Je kunt ook altijd plugins vinden via de plugin site van WordPress.org.

Lees verder

Geplaatst in Plugins | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Plugins – Editor

WordPress geeft de mogelijkheid de plugins die je geïnstalleerd hebt te bewerken. Wil je de plugin bestanden gaan bewerken is enige kennis van (x)html,  .php en .css gewenst. Zonder deze kennis is het risico op fouten en daarmee dat je site niet meer doet wat je wilt, levensgroot aanwezig. Het aanpassen van bestanden werkt prettiger met een  ‘normale’ tekstbewerker als b.v. Notepad++, wat veel overzichtelijker is.

Om snel iets aan te passen of te controleren, kan de editor van WordPress een aanvulling zijn.

Lees verder

Geplaatst in Plugins | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Plugins – Akismet

WordPress levert standaard bij de installatie de plugin Akismet mee. Akismet beschermt je site tegen spam. Het is verstandig om deze plugin te gebruiken. Maar… Eerst moet je de plugin activeren en een APi sleutel ingeven.

Werkwijze:

 1. Ga naar je Dashboard, naar het menu Plugins
 2. Bij Akismet in het grote scherm, klik ‘activeren’

Lees verder

Geplaatst in Plugins | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Een site bij WordPress.com starten

Windows Space heeft besloten haar gebruikers naar WordPress om te schakelen. Ik zal proberen je een beetje op weg te helpen.

 1. Ga naar http://nl.wordpress.com
 2. Klik ‘Nu intekenen’
 3. Geef de naam van je site(blogadres) (in dit voorbeeld gebruik ik laguan)
 4. Geef een gebruikersnaam (daar ga je mee inloggen). Ik gebruik dezelfde naam als mijn blognaam (laguan)
 5. Geef een wachtwoord, en geef dat wachtwoord nogmaals daaronder (om fouten te voorkomen)
 6. Geef je e-mail adres (controleer dat driedubbel), want daar worden je inloggegevens naar verzonden (en later ookook de reacties die je bezoekers op je site plaatsen).
 7. Klik ‘Aanmelden’ (Er wordt nu een bevestigingsmail naar je verzonden en ook daarom moest je ook je e-mail adres goed controleren)
 8. In de tussenliggende tijd kun je je profiel gegevens invullen (voornaam, achternaam en iets over jezelf). Dit hoeft niet, dat mag later ook.
 9. Ga naar je e-mail en klik op het bericht wat WordPress naar je heeft verzonden. Klik op de link wat zich in de e-mail bevindt(hiermee activeer je je nieuwe site).
 10. Login bovenin de site met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Zo! je site is gebruiksklaar. Je kunt nu direct aan de slag. In dit voorbeeld doe ik dat niet. Ik ga opnieuw starten omdat de aanmelding slechts eenmalig is, lijkt het me beter om uit te leggen hoe je de volgende keren kunt starten en verder kunt. Ik sluit de site dus helemaal af.

Lees verder

Geplaatst in WordPress.com site starten | Getagged , , , | 8 Reacties