Overige

Met Overige kun je snel artikelen van andere sites publiceren en je kunt categorieën naar tags(trefwoorden) omzetten en andersom.

Publiceer Dit

Dit is een leuke, en heeft wat extra uitleg nodig. Met de ‘Publiceer Dit’ kun je stukken tekst, video’s en afbeeldingen van andere websites overnemen naar je eigen site.

Werkwijze:
Ik geef één voorbeeld om de Publiceer Dit’ knop in te stellen in je browser. Het kan op meerdere manieren. Heb je dit eenmaal gedaan kun je eenvoudig tekst, afbeeldingen en filmpjes van andere websites afhalen en in je eigen site plaatsen.

 1. Klik met de RECHTER muisknop op de ‘Publiceer Dit’ link.
 2. Klik op ‘Bladwijzer voor deze koppeling maken’.
 3. Geef deze toepassing een naam. Als voorbeeld: Omdat ik meerdere sites gebruik en beheer heb ik het de naam gegeven PD – wordpress3 (oftewel Publiceer Dit – In de site WordPress 3.0). En stel de bladwijzer verder in naar wens. (klaar? Opslaan klikken).
 4. Ok, dat is klaar en nu? Je bezoekt een andere website en vindt iets wat voor jouw website ook heel goed te gebruiken is. Selecteer wat je nodig hebt (4.)en klik in je bookmarks(favorieten) op Publiceer Dit(5.). Voila.. de selectie die je hebt gemaakt wordt als nieuw bericht gemaakt in je eigen site in een apart pop-up scherm wat nu te voorschijn komt(6). Bewerk de tekst en foto’s zoals je normaal gesproken ook zou doen. Klik op ‘Publiceer’ en het nieuwe bericht is een feit.
  Wel even controleren of het bericht getoond wordt zoals je verwacht.
  Ik heb het al eerder genoemd, denk om het copyright. Neem even contact op met de eigenaar van de site waar je berichten/foto’s overneemt en/of vermeld de bron, om problemen te voorkomen.

Zie onderstaande voorbeelden
Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

Categorieën en tags converteerder

Je wilt tags(trefwoorden) van categorieën maken, of van categorieën tags.

Werkwijze:

 1. Klik op ‘Gebruik dit’. Je komt nu in het ‘Importeren’ scherm waar je een keuze menu krijgt.
 2. Klik op ‘Categories and Tags Converter’ (helaas in het Engels, maar daar kom je wel uit, toch?). De regel: Keep in mind that if you… betekent: Houd er rekening mee dat als je een categorie converteert welke subcategorieën bevat, de subcategorieën, hoofdcategorieën zullen worden.
 3. Selecteer (klik) wat je wilt doen categorieën naar tags,  of tags naar categorieën hernoemen.
 4. Vink aan (klik) welke items je wilt converteren. (Wil je ze allemaal doen, selecteer dan ‘Check all’.)
 5. Klaar met je selectie? Klik op de ‘Convert … to …’ knop.
  Zie onderstaand voorbeeld
  Klik voor vergroting
Dit bericht is geplaatst in Dashboard, Overige met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting