Instellingen – Lezen

Bij ‘Instellingen voor lezen’ kan je kiezen om de laatste berichten te tonen of een statische (vaste)startpagina. Het aantal berichten wat je per pagina wilt tonen kun je instellen. Het aantal RSS feeds, samenvatting of volledige tekst in de RSS en welke tekst codering je wilt gebruiken.

 1. Kiezen wat op de startpagina getoond moet worden. De laatste berichten? Dit houdt in dat elke keer wanneer een nieuw bericht geschreven wordt deze bovenaan komt te staan. 1.a Wordt gekozen voor een statische(vaste) pagina, selecteer welk bericht of welke pagina als startpagina moet worden gebruikt.
 2. Invoeren hoeveel berichten per pagina getoond moeten worden.
 3. Invoeren het aantal feeds op de items tonen.
 4. Kiezen hoe de feeds aan de bezoekers getoond worden, als samenvatting of als bericht.
 5. Tekstcodering, kan ik een heel verhaal over houden, laat het gewoon maar staan, dat is oké.
 6. Heb je instellingen gewijzigd? Klik op ‘Wijzigingen bijwerken’.

Zie onderstaand voorbeeld
Klik voor vergroting

Dit bericht is geplaatst in Dashboard, Instellingen met de tags , , . Bookmark de permalink.

17 reacties op Instellingen – Lezen

 1. marinda schreef:

  Hallo,

  Ik heb pas een nieuwe wordpress blog aangemaakt (heb meerdere blogs). Ik heb verschillende pagina’s toegevoegd (de site opent op de ‘welkomstpagina’). Maar de pagina’s zijn niet aanklikbaar. Alleen de welkomstpagina is leesbaar (of de blog, net hoe de instellingen staan) en verder niets. Hoe kan ik dit oplossen?

  gr,
  Marinda

  (N.B. ik heb de link van de site niet vermeld, omdat men liever niet wilde dat de site al openbaar was voor iedereen voordat deze helemaal klaar is).

 2. Nicole schreef:

  Hoi
  Ik gebruik het thema twenty eleven en heb een vraag over het standaard instellen van een reactievak onder elk bericht. Ik loop me suf te zoeken hoe ik dit kan instellen. En hoe kan ik een rss knop instellen bijv boven bij de zoekbalkHoor het graag, alvast dank!
  groet, Nicole

 3. Profielfoto van anja anja schreef:

  @Nicole: Reacties stel je standaard in bij je Dashboardmenu -> Instellingen -> reacties en dan bovenin ‘Reageren bij nieuwe berichten’ uit of aanvinken.
  Dit wordt dan de standaard, wil je van de standaard afwijken dan bij waar je de berichten schrijft: Naar onderen scrollen tot je bij ‘Reacties’ bent en vervolgens ‘Reacties toestaan’ aan- of uitvinken, dit geldt dan alleen voor het geselecteerde bericht.

  Wat bedoel je met: ‘En hoe kan ik een rss knop instellen bijv boven bij de zoekbalk’?

 4. Ellen Boere schreef:

  Beste Anja,

  Ik ben een beetje aan het stoeien met onze blog op wordpress. Ik heb een menu gecreeerd waarop alle berichten te lezen zijn per onderwerp. De homepage laat echter ook nog eens alle berichten zien onder elkaar. Ik wil eigenlijk dat de homepage slechts 1 bericht laat zien. Via de instellingen – lezen en dan het aantal blogs veranderen kom ik er niet. Enig idee hoe ik dit kan aanpassen? Alvast bedankt voor je hulp!

  Met vriendelijke groet,

  Ellen

  • Profielfoto van anja anja schreef:

   Dag Ellen, Je hebt een WotrdPress.com site, dit betekent dat je site door WordPress gehost wordt. Deze site, de WordPress BussyPress de Basis is in het leven geroepen voor mensen die een site op een eigen domein hebben draaien. De overeenkomsten tussen WordPress.com en WordPress op een eigen domein zijn overigens wel groot, maar je zult net zien dát wat jij nodig hebt, net even anders in elkaar steekt.

   We gaan het proberen:
   Ga naar je Dashboard en klik ‘instellingen’ en ‘Instellingen voor lezen’
   Als je bij ‘Pagina’s tonen maximaal xx berichten 1 invult, wordt het laatste bericht getoond als het goed is.

   P.s. de WordPress.com vertaling en de WordPress vertaling voor een eigen domein verschillen, maar ik neem aan dat je hier wel uitkomt?

 5. Marcel schreef:

  Hallo,

  ik heb in de optie “Blog pages show at most:” het aantal op 20 gezet, maar toch blijf ik maar de laatste 4 berichten zien. Hoe kan ik dit veranderen?

  groet,

  Marcel

 6. Marcel schreef:

  Jazeker Anja!

 7. Marcel schreef:

  Ik kom er niet uit…………….. Is hier soms een plug-in voor nodig? Lijkt me toch een basisinstelling.

  • Profielfoto van anja anja schreef:

   @Marcel, heeft het toevallig met aparte thema instellingen te maken? Meestal terug te vinden bij ‘weergave’ iets van theme settings ofzo. Ik ken je thema niet, maar dat zou nog een mogelijkheid kunnen zijn.

 8. Erik schreef:

  Anja, ik heb een vraag. Ik ben met een nieuwe site begonnen in WordPress. Als ik nu naar instellingen > lezen ga, dan staat er niet meer statische pagina of laatste berichten. Dat is helemaal weg. Enig idee hoe ik dit terug krijg?

  Alvast bedankt…

 9. Profielfoto van anja anja schreef:

  @Erik, vreemd… Het kan zijn dat een plugin de boel in de war brengt. Heb je al geprobeerd om al je plugins uit te schakelen en te controleren of het euvel zich nog steeds voordoet?

 10. marjoleinvanhetplein schreef:

  Men merkt niet dat ik een nieuw bericht geplaatst heb, bij velen (nagevraagd) werken hun feeds niet op mijn nieuw geplaatste log bij wordpress !
  Moet ik bij instellingen iets veranderen ?
  Alvast bedankt

 11. Jana schreef:

  Hallo,

  Ik heb nu al 2 berichten gepost, 1 heb ik vast gemaakt aan me startpagina maar mijn ander bericht komt er ook nog op… Die zou eigenlijk onder life and living moeten komen, maar als ik dit aanklik staat er daar namelijk niets…

  Hoe stel ik dit in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting