Welkom

Welkom bij de handleidingen voor WordPress gebruik(vanaf versie 3.0). Deze site is gemaakt om samen oplossingen te vinden voor problemen en vragen die je ondervindt bij het gebruik van WordPress.

Je komt iets tegen waar je zo gauw het antwoord niet op weet? Je kunt iets niet vinden? Je ondervindt iets wat(nu nog) onmogelijk lijkt?

Schroom niet, stel je vragen in de reactie vakken, samen gaan we op zoek naar oplossingen. En zo…helpen we elkaar verder.
(Twee weten meer dan 1, vier meer dan 2, acht meer dan…enz.enz.)

Voorstellen

Zal me even voorstellen: Anja, websitebouwer en enthousiast WordPress en BuddyPresser. Begeleider en ondersteuner voor groepen WordPress/BuddyPress gebruikers. Het gaat om samenwerken en samendoen en daar vooral samen het nut en plezier van te beleven (b.v. in verenigingen, organisaties, stichtingen en tal van plaatsen waar groepen mensen met elkaar samenwerken).

Werkzaamheden

Ik werk ik mee in de communicatie, het leggen en onderhouden van contacten. Dit geldt voor internet gebruik én voor ontmoetingen in het echt. Het één kan niet(meer) zonder het ander. De boventoon van mijn werkzaamheden wordt gevoerd door het beheer aan de ‘achterkant’ van de sites, waardoor het aan de ‘voorkant’ soepel verloopt.

Geïnteresseerd of ik iets voor je vereniging, organisatie of groep kan betekenen?
Bezoek mijn bedrijfssite: FokkerEnzo.net

Overnemen

De Handleidingen en afbeeldingen hier geplaatst, mogen overgenomen worden, mits er een duidelijk zichtbare link met vermelding naar mijn bedrijfssite of naar werkgroepen.net/wordpress gegeven wordt. Meer informatie

Het werk van werkgroepen.net/wordpress/ en de subsites zijn gelicenseerd onder een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 3.0 Unported licentie

Creative Commons Licentie

11 reacties op Welkom

 1. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Hoi Anja,

  Complimenten voor je site. Ik heb er al veel aan gehad.
  Ik heb een vraagje, maar vind geen goede plek om deze te stellen, vandaar maar hier:
  Ik heb WP 3.0.1 genstalleerd en maak gebruik van de menu widget. Werkte prima, maar nu heb ik een sitemap aangemaakt met ddsitemapgenerator en nu zet ie me de sitemap op de site in het menu, maar als ik het menu bekijk in de Backoffice, staat de sitemap er niet in….dus kan ik hem ook niet verwijderen.
  Heb jij enig idee waar ik dit zou kunnen aanpassen?

  Alvast bedankt

  Jos

  • Profielfoto van anja anja schreef:

   @Jos, je hebt de plugin ingesteld in je Dashboardmenu->Instellingen->DDStemapGen? En je hebt ook een pagina of bericht gemaakt met daarin de code zoals de ontwikkelaar beschreven heeft bij http://www.dagondesign.com/articles/sitemap-generator-plugin-for-wordpress/ ?
   Even lezen bij ‘Installation’ daar staat de code vermeld die je in de pagina of het bericht moet plaatsen. (Wél het HTML gedeelte gebruiken voor de code en daar ook in opslaan. En niet vergeten je bericht of pagina een titel mee te geven.)

 2. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Jazeker. Ik heb meer dan 10 WP sites en dit al even vaak geinstalleerd, altijd zonder problemen. De sitemap doet het ook, dat is het punt niet. Kijk maar eens op http://www.hrinspirator.nl, daar zie je rechts in de menubalk het item sitemap. Die wil ik daar echter niet hebben. En in de backoffice, war ik het menu hebt gemaakt, staat geen item sitemap…
  Het is jammer dat ik je daarvan geen schermafdruk kan sturen.

  mvg

  Jos

 3. Profielfoto van anja anja schreef:

  @Jos, Andere mogelijkheid, hij is nu in een pagina gemaakt, maar als je hem nu eens in een bericht maakt en de url plaatst in een menu widget? En dat bericht een datum van een hele tijd geleden meegeeft, dan komt ie ergens achterin je site te staan.

 4. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Das toch niet wat ik wil. Ik heb net eens een testpagina toegevoegd en die komt ook automatisch in de menubalk en zit ook niet in het menu. er is iets heel vreemds aan de hand. Voorheen moest ik elke pagina handmatig naar het menu slepen en nu komen ze er automtaisch bij zonder dat ik ze eruit kan halen. Ik heb ook geupdate van twenty-ten 1.0 naar 1.1, misschien dat het daarmee iets te maken heeft. Ik ga maar eens wat stoeien, thema terugzetten, sitemap decativeren, enz.

 5. Profielfoto van anja anja schreef:

  @Jos, Géén pagina!! Een bericht.

 6. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Ik had je wel begrepen, maar ik heb toch niets aan die oplossing? Want elke pagina die straks toevoeg (en wat ook pagina’s moeten zijn) komt autoamtisch in het menu en vervolgens kan ik die niet verplaatsen in het menu. Er is gewoon iets goed is en ik weet niet wat.
  Ik heb intussen thema teruggezet en sitemap plugins gedeactiveerd, maar dat heeft niet geholpen.
  Enige wat ik nog heb gedaan is de nederlandse vertalingen geinstalleerd. Lijtk me sterk dat dat er iets mee te maken kan hebben.

 7. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Opgelost: ik denk door de upgrade van het thema, was een instelling bij het menu veranderd. Daar staat : ‘Je thema ondersteunt 1 menu. Selecteer welk menu je wilt gebruiken.’ Daar was geen menu meer geslecteerd. Door hier het menu weer te selecteren, werkt het menu weer volledig. Poepoe.
  Sorry voor het werk dat ik je heb bezorgd, maar toch bedankt voor het meedenken.

 8. Profielfoto van Jos Jos schreef:

  Zal ik doen. Waar moet het naartoe?

 9. Profielfoto van anja anja schreef:

  @Jos op het hoofdblog: http://www.werkgroepen.net/wordpress/ staat een widget met een paypal knop, daar kan het naartoe.

Reacties zijn gesloten.