Plugins – Toevoegen

WordPress helpt via je eigen site plugins te vinden waar je wellicht naar op zoek bent. Je kunt deze automatisch installeren. Je kunt ook altijd plugins vinden via de plugin site van WordPress.org.

Hoe

Via het Dashboardmenu: Plugins -> Toevoegen

Overzicht

Het menu start standaard met ‘Zoek’. Geef een zoekterm en WordPress zoekt opterm, auteur of tag welke je hebt ingegeven. (P.s. WordPress is Engels georiënteerd, houd daar rekening mee).

Je kunt ook zoeken op populaire tags in de ‘tagwolk’. Klik op een link en WordPress toont je plugins die overeenkomen.

Keuzebalk

Bovenin, onder ‘Installeer plugins’ bevindt zich de keuzebalk.
Klikken op:

Uploaden
Je hebt een plugin gedownload in .zip formaat. Vanaf deze plaats kun je de plugin installeren.
Klik op ‘bladeren’, selecteer de plugin in .zip formaat die je hebt gedownload, klik ‘Nu installeren’. (Niet vergeten te activeren in het dashboardmenu Plugins->Plugins).

Kenmerken
Kenmerken/mogelijkheden/wat er mee kan: WordPress doet een aantal suggesties voor plugins die je kunt gebruiken. Klikken op installeren zal de plugin op je site plaatsen.(Niet vergeten te activeren in het dashboardmenu plugins->plugins).

Populair
Een lijst van populaire WordPress plugins wordt getoond. In deze lijst kunnen ook plugins getoond die je al geïnstalleerd hebt. Zijn de al geïnstalleerde plugins verouderd, wordt in deze lijst ook weergegeven dat ze bijgewerkt kunnen worden. Klik op die link en de plugin wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Wil je een nieuwe ‘populaire plugins’ installeren? Klik op ‘Nu installeren’. Klikken op de details brengt je naar meer informatie over de plugin. Je kunt vanaf dit scherm de plugin óók installeren. Wil je nog meer informatie over de plugin? Klik dan op ‘WordPress.org Plugin Pagina’. Je wordt dan naar de site van WordPress.org geleid met nog meer informatie over de plugin. Vanaf de site van WordPress.org kun je de plugin handmatig installeren.
Genoeg informatie en de plugin niet voor je geschikt. Wegklikken die je rechtsbovenin het pop-up scherm met de extra plugin informatie.

Nieuwste
Een lijst van nieuwste beschikbare plugins wordt getoond. Voor meer informatie wat betreft details, installeren en uploaden, zie bovenstaand bij ‘populaire plugins’.

Recent bijgewerkt
Een lijst plugins die kort geleden door de ontwikkelaars zijn geactualiseerd. Voor meer informatie wat betreft details, installeren en uploaden, zie bovenstaand bij ‘populaire plugins’.

Zowel aan de bovenkant als beneden in het scherm bevinden zich de (genummerde)pagina’s die je kunt doorbladeren.

Als ik nieuwe plugins zoek, ga ik meestal naar de plugin site van WordPress.org, dit werkt voor mij prettiger. Uiteraard is dit een persoonlijke ervaring.

Dit bericht is geplaatst in Plugins met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting